«توصیه های بهداشتی خرید و نگهداری تخم مرغ سالم و تازه»

 


 

 مشخصات تخم مرغ سالم و تازه  :

پوسته آن بدون ترک، تمیز و عاری از هر گونه آلودگی است.

محتویات تخم مرغ فاقد بوی تعفن و علائم فساد است.

در بسته بندی های دارای مشخصات کامل و در داخل یخچال نگهداری و عرضه می شود.

دارای اتاقک هوایی کوچک می باشد.

سفیده غلیظ و رقیق کاملاً از یکدیگر قابل تفکیک می باشد.

زرده کاملاً گرد، کروی و در مرکز تخم مرغ قرار دارد.

سفیده دارای ظاهری ابری و غیر شفاف است.

 

در زمان خرید تخم مرغ به چه نکاتی باید توجه کنیم:

ترجیحاً تخم مرغهای بسته بندی شده مجاز خریداری شود .

تخم مرغ مصرفی را ترجیحا" از فروشگاههایی که  تخم مرغ ها را در یخچال نگهداری می نمایند خریداری کنید.

هرگز تخم مرغ های شکسته ، ترکدار و آلوده را خریداری نکنید.

 

در نگهداری تخم مرغ به چه نکاتی باید توجه کرد؟

بلافاصله پس از خرید تخم مرغ ، آنرا به یخچال منتقل کنید.

تخم مرغ را بايد در طبقات يخچال و در بسته بندي هاي مخصوص خودشان نگهداري نمود ، زيرا درب يخچال محل مناسبي جهت نگهداري تخم مرغها نيست و داراي نوسانات دمايي زيادي است.

تخم مرغ ها را برای نگهداری شستشو نکنید زیرا آلودگی پوسته به داخل آن راه می یابد.

گرماي بيش از حد باعث تسريع كاهش كيفيت تخم مرغ بدلیل مخلوط شدن زرده و سفيده مي گردد.

نگهداري تخم مرغ به مدت يك روز در دماي اتاق معادل با نگهداري آن به مدت يك هفته در يخچال است.

تخم مرغ پخته را مي توان تا يك هفته در يخچال نگهداري كرد.

جهت نگهداري تخم مرغ بايد قسمت پهن آن رو به بالا قرار گيرد ، زيرا در غير اين صورت امكان مخلوط شدن زرده و سفيده وجود خواهد داشت.

مواد غذايي حاوي تخم مرغ را بايد در يخچال و يا در مكاني گرم با درجه حرارت بيش از 60 درجه سانتي گراد نگهداري نمود.

مواد غذايي حاوي تخم مرغ را حداكثر 4 روز مي توان در يخچال نگهداري نمود و بايد قبل از مصرف مجدد تا دماي 70 درجه سانتي گراد حرارت داد.